Bus — Foto: Luiz Paulo

De tarievenlijsten van de bussen zijn bekend. Vandaag starten de bussen met rijden en voor een stadsrit betaalt men SRD 5. Dat het laagste tarief. De hoogste tarief is SRD 115 voor een rit naar Atjoni. Alle lijnbussen met name van lijn 1 tot en met lijn 10 hanteren SRD 5 voor hun traject.

Bij sommige trajecten moeten de mensen SRD 6,50 betalen zoals PKW, PKS, PH, PL en Vrendenburg. Bij andere trajecten komst slechts een SRD 0,50 bij. Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) geeft aan dat de bussen aangesloten bij de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) vanaf vandaag gefaseerd rijden. In deze pilot periode die een week behelst, zullen 38 van de 75 PLO-trajecten worden opengesteld tegen aangepaste tarieven.

Publicidade

TCT benadrukt dat het gaat om een gefaseerde herstart. Vanaf die datum vindt derhalve ook de implementatie van het protocol voor de transportsector plaats. De controle en handhaving hiervan zal door TCT in samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie worden uitgevoerd. Het ministerie doet een dringend beroep op de samenleving om de instructies van TCT alsook de PLO strikt op te volgen. Om COVID-19 te kunnen overwinnen is het van eminent belang dat eenieder zich houdt aan de richtlijnen binnen het genoemde protocol.

Comentar

Comentar