Zaterdag 11 oktober hebben minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) en de districtscommissarissen Armand Jurel (Kabalebo) en Jerry Miranda van Para middels het doorknippen van het lint de vernieuwde brug over de Kleine Falawatrakreek opengesteld voor het verkeer. De bouw van de brug met een lengte van 33 meter en een breedte van 12.5 meter heeft ruim acht maanden geduurd. De fundering is opgebouwd uit 28 stalen buispalen. De brug heeft totaal ruim SRD 10 miljoen gekost.
Het bedrijf Rustwijk & Rustwijk NV was belast met de directievoering. Deze brug ligt op de wegstrekking van Zanderij naar Apoera en behoort tot een klasse 60, hetgeen betekent dat de brug tot een maximum gewicht van 60 ton kan dragen. Indien de brug goed onderhouden wordt kan het 75 jaren meegaan.

 

Volgens minister Parmessar blijft OW ook in dit gebied niet stilzitten als het de infrastructuur betreft. Hij noemde als voorbeeld de reconditionering van de 107 km lange wegstrekking van Pikin Saron tot de afslag Tibiti Soela, reconditionering van de 113 km lange wegstrekking vanuit de afslag Tibiti Soela tot de Kleine Falawatra en de reconditionering van 103 km aan wegstrekking vanaf de Kleine Falawatra tot Apoera.

 

Hiermee zal over drie weken starten gestart worden. Dan zullen de bermen opgeschoond worden en zal er lateriet geleverd en verwerkt worden voor het verdichten van slechte wegdelen.

 

Comentar

Comentar