spot_img
spot_img

Braziliaanse roversbende doet inval in dorp Lawa gebied

Atualizado há

- Publicidade -

Een Braziliaanse roversbende heeft een inval gepleegd bij het dorp Akontu die langs de Lawa rivier loopt. Er zou momenteel sprake zijn van drie doden waarvan een militair is. Zijn lijk is inmiddels al met de helicopter vervoerd geworden naar de stad. Het gaat om een Braziliaanse rovers bende die zwaar gewapend is. Volgens de deken van districtscommissarissen, Margaretha Malontie, zijn ook Braziliaanse goudzoekers gewond geraakt.

De juiste aantal doden is nog niet bekend maar het aantal kan gauw oplopen tot ruim vijf personen. Er wordt eveneens aangegeven dat een Inheemse kok ook neergeknald is geworden en dat een 7-jarige kind werd gegijzeld door de rovers. De bende die zwaargewapend is heeft de mannen neergeschoten en hebben ook een graafmachine dat zich op de plek bevond in brand gestoken.

Inmiddels is bekend dat de militair, die dodelijk geraakt is door kogels, lid was van de Counter Terrorism Unit (CTU). De overvallers zouden vanuit Jaw Pasi in de omgeving van de grens met Frans-Guyana naar Suriname zijn gekomen, en een verrassingsval hebben geopend.

- Publicidade -

Danielle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) bevestigt het gebeuren. Ze zegt dat er geschoten is bij een kamp waar een militair bezig was met het verzamelen van informatie voor de dienst. Deze militair, lid van de CTU, werd dodelijk geraakt toen de Braziliaanse rovers al schietend het kamp aanvielen. De DNV-directeur spreekt van een verrassingsaanval.

Directeur Veira geeft aan de lijst van gewonden af te wachten. Wat wel beken is dat er een stoffelijk overschot binnenkomt van een van haar mensen. Een team bestaand uit leden van het DNV, politie en leger bevindt zich momenteel in het gebied en de opsporingswerkzaamheden zijn in volle gang. Vanwege de vele berovingen in de afgelopen periode bevonden het latere slachtoffer en andere functionarissen zich in het gebied voor het vergaren van informatie.

Volgens de DNV-functionaris wordt nu gewacht op de manschappen die naar het gebied zijn getrokken. Zodra de officiële informatie binnen is, zal het DNV die delen met de samenleving.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: