De politie heeft de Braziliaan Antoni P die gezocht werd voor de moord op de 23-jarige MarenaNonowaike te Asisikreek in het Lawagebied opgespoord en aangehouden.

Dit gebeurde op 6 november, enkele dagen nadat hij de vrouw had vermoord en het bos invluchtte.Hij werd door politieambtenaren, na een zoekactie, aangetroffen met een gapende kapverwonding aan het hoofd en dat die verwonding vol zat met maden.

Publicidade

De wond liep hij op nadat de partner van Nonowaike hem had aangevallen.Die verklaarde aan de politie een Braziliaan die zijn vrouw moet hebben vermoord te hebben gekapt. Echter werd deze Braziliaan niet ter plaatse aangetroffen. Het vermoeden bestond dat hij het bos was ingevlucht.

Hij werd aangehouden en overgebracht naar het basiskamp van de politie in het gebied. De man die in de boeien was gezet, zag kans te ontvluchten. Na enkele uren werd hij wederom aangehouden en de volgende dag overgevlogen naar Paramaribo. Antonio werd voor medische behandeling overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. De verdachte is onder politiebewaking opgenomen in de ziekeninrichting. Hij ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan de moord op Nonowaike.

In tussen is de aanhouding van de verdachte getoetst door de rechtercommissaris. De aanhouding is onrechtmatig verklaard door de rechtercommissaris. Antonio is in vreemdelingenbewaring aangehouden in afwachting op hun uitzetting

Comentar

Comentar