spot_img
spot_img

Brandstichter voor een jaar de cel in

Atualizado há

Op de rechtszitting van donderdag 26 februari veroordeelde rechter Marie Mettendaf de verdachte Wilfred T. tot een celstraf van twaalf maanden onvoorwaardelijk. Tevens zal de Wilfred T. psychisch begeleid worden. Op 7 november 2014 heeft de veroordeelde opzettelijk brand gesticht in de woning van zijn vriendin. Mettendaf achtte opzet in de brandstichting bewezen. 

Wilfred T. beweerde dat zijn vriendin de relatie wilde beëindigen en hij dat niet kon verwerken. Hij besloot een einde aan zijn leven te maken en ging naar de woning om vergif in te nemen. Echter toen hij daar aankwam, kon hij het verdelgingsmiddel niet vinden. Hij herinnerde zich toen dat er in de autobak van de auto waarmee hij naar de woning was gegaan, een emmer met benzine was. Hij overgoot zichzelf daarmee op het balkon van de woning, liep daarna naar de keuken terwijl de benzine van zijn lichaam afdroop. Hij nam daarna een aansteker en de vonk legde het huis in de as. Hij zelf liep brandwonden op.
In het ziekenhuis waar Wilfred T. zich aanmeldde voor verpleging, werd hij door de politie aangehouden. Volgens de officier van justitie, Reshmi Rathipal, stak Wilfred T. de woning met opzet in brand aangezien hij, als hij zelfmoord neigingen had, deze buiten de woning kon hebben gepleegd. Bovendien zou hij zijn weggerend voor zijn leven om zich daarna te laten plegen in het ziekenhuis. Als de man niet meer wilde leven, zou hij volgens Rathipal in de woning zijn gebleven.

 

Naar zeggen van raadsman Robby heeft de man uit onzorgvuldigheid gehandeld. Hij betwijfelt dat er sprake kan zijn van voorwaardelijke opzet. Volgens de advocaat wilde zijn cliënt zichzelf inderdaad van kant maken. De rechter legde de straf conform de eis van het Openbaar Ministerie op.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App