Melvin Bouva — Foto: Luiz Paulo

Melvin Bouva, parlementarier en gewezen vice voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) heeft gisteren bij de recherche van het Bureau Geyersvlijt aangifte gedaan wegens smaad en laster tegen Radjindrekoemer Ramdhani. Ramdhani heeft eerder deze week op zijn Facebookpagina ongefundeerde verregaande beschuldigen gedaan over het Assembleelid.

Volgens Ramdhani heeft Bouva ondermeer als projectleider van het project Naschoolse Opvang Bouva SRD 126 miljoen verduisterd. Ook zou hij enkele jaren terug, via de Wegenautoriteit 3 miljoen srd hebben gehad voor de uitvoering van een vlaggen project tijdens Srefidensi. Ook is aangifte gedaan tegen Facebook roddelpagina Kwasibita Nieuws die eerder dit jaar in dit kader, onterechte beschuldigingen en valse informatie (fake nieuws) over de politicus heeft verspreid.

Publicidade

Bouva geeft aan dat alle aantijgingen als leugen en lasterpraat kunnen worden aangemerkt in een poging hem persoonlijk maar vooral politiek te schaden. Deze kunnen echter met vaststaande feiten worden ontkracht. Zo was de parlementarier, zoals gesteld, nimmer projectleider van betreffend project en derhalve niet verantwoordelijk voor de uitvoering noch financiën daarvan. Ook heeft hij op geen enkele manier diensten geleverd en direct of indirect financiële middelen uit voornoemd project ontvangen.

Als voorzitter van de Vaste Commissie Onderwijs in DNA was hij evenals de overige leden belast met de wet en regelgeving en de controle op de uitvoering daarvan.  Echter voelt Bouva zich hierdoor geenszins geïntimideerd. De zaak wordt door de rechere en het digitale onderzoeksteam verder onderzocht waarna de verdachten zullen worden opgeroepen. Ook diegenen die zich mogelijk in de toekomst hieraan schuldig maken.

Comentar

Comentar