spot_img
spot_img

Bouterse wil samenwerking met VS versterken

Atualizado há

- Publicidade -

President Desiré Bouterse heeft tijdens de viering van de 243ste verjaardag van de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten van Amerika (VS) aangegeven dat Suriname ervoor openstaat om de samenwerking met de VS te versterken. “Op basis van de vele voordelen die Suriname biedt voor de regio en de wereld, hebben de betrekkingen tussen Suriname en de VS dan ook veel potentieel om op veel gebieden een sterker strategisch partnerschap tot stand te brengen.”

Hij gaf verder aan dat in wereld waar de zoektocht naar meer middelen, zoals hernieuwbare energie, water en gezonde ecosystemen hoog op de agenda staat, het enorme potentieel van Suriname niet mag worden onderschat!”, aldus president Bouterse.

“De betrokkenheid van de particuliere sector van de VS in de winning sector is de afgelopen decennia al een productieve geweest. Suriname heeft vele multinationals verwelkomd in de goudwinning en offshore olie-exploratie activiteiten. Op dit moment is de VS de grootste belegger in de extractieve sector in Suriname.”

- Publicidade -

“Het is mijn verwachting dat de recente ontwikkelingen in het Guyana-bekken met betrekking tot de immense bevestigde en geprojecteerde reserves van koolwaterstoffen een belangrijke spelerwissel zullen vormen in de geostrategische betrekkingen tussen landen in Noord- en Zuid-Amerika”, aldus de president.

De president heeft de bovengenoemde zaken aangehaald tijdens zijn toespraak bij de viering van de 243ste verjaardag van de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten van Amerika. Deze activiteit heeft plaatsgevonden op de residentie van de Amerikaanse ambassadeur Karen Lynn-Williams, aan de Anton Dragtenweg.

Foto: NII

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: