Informateur en president Desi Bouterse heeft woensdag een onderhoud gehad met verschillende sociaal maatschappelijke organisaties binnen de samenleving.

Het gaat om bankiers, ondernemerswereld, vakbeweging, religieuze groepen en jeugdvertegenwoordigers.

Publicidade

De bedoeling van de aftastende gesprekken was om te horen hoe de groepen denken over de ontwikkelingen binnen de samenleving.

Het bedrijfsleven heeft veel de nadruk gelegd op productiesectoren als ook haar eigen kanttekeningen met betrekking tot de ondernemersvriendelijkheid die zoek is in Suriname

De jeugdvertegenwoordigers willen meer betrokkenheid bij beleidsaangelegenheden de jeugd rakende zoals onder andere de benoeming van een Minister van Sport en Jeugdzaken. Prioriteit voor de groep is dat er aandacht wordt besteedt aan het opzetten van studentenflats. Ook de kwestie rond het dienstplicht is voor de jongeren een spannend onderwerp. Met de vakbeweging is onder andere gesproken over de reparatie van de Sociale Wetten.

Donderdag wordt de ABOP van Ronnie Brunswijk uitgenodigd. Volgens ingewijden zal hij medegedeeld worden dat hij naar de oppositie.

Comentar

Comentar