President Desi Bouterse zal in het binnenland met Sandew Hira praten over de Decembermoorden en andere zwarte bladzijdes in de Surinaamse geschiedenis zoals de Moiwana-slachting.

Sandew HiraDit maakte Hira, wiens echte naam Dew Baboeram is, zaterdag bekend op een persconferentie.

Publicidade

Hira is broer van John Baboeram, een advocaat die op 8 december 1982 om het leven werd gebracht in het Fort Zeelandia.

Bouterse is bereid om tegenover Hira zijn verhaal te doen zodat de waarheid vanuit zijn optiek verteld kan worden. Dit komt nadat Bouterse een reactie gaf op een column die Hira schreef op Starnieuws over waarheidsvinding. Bouterse schreef een brief naar Hira waarin hij stelt dat het voor hem misschien de hoogste tijd is om het een en ander te vertellen over vooral 8 december 1982toen 15 jonge intellectuelen die tegen het militair bewind waren om het leven werden gebracht door he toenmalig militair bewind.

Het interview van Hira is onderdeel van een groter onderzoek naar waarheidsvinding. Er gaat volgens Hira Euro 150 duizend gemoeid met het onderzoek. Het gesprek met Bouterse zal plaatsvinden van 27 tot en met 29 november. Het resultaat zal hij op 8 december aan De Nationale Assemblee (DNA) worden gepresenteerd. De informatie zal ook openbaar gemaakt worden.

Comentar

Comentar