Boothouders van Commewijne, verenigd in de Vereniging van Boothouders in het district Commewijne (VBDC), hebben vandaag een petitie aangeboden aan de waarnemend voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Dew Sharman. De boothouders hebben enkele punten onder de aandacht van de waarnemend voorzitter gebracht. Ze hebben onder andere aangegeven het even moeilijk te hebben als andere Surinamers in deze Covid-19-periode.

Zij doen een beroep op het parlement, om de overheid ertoe te bewegen dat zij kunnen beschikken over de door de staat aangeboden Covid-19 compensaties. De compensatie is bedoeld voor de periode, waarin de diensten verleend door de boothouders aan de gemeenschappen van Commewijne en omstreken is stopgezet. De groep is ook bezorgd, omdat zij bedreigd worden met het intrekken of laten inleveren van hun vergunningen voor het niet akkoord gaan met een tarief dat niet kostendekkend is.

Publicidade

Waarnemend voorzitter Sharman heeft de punten van de groep aangehoord. Hij onderkent dat de boothouders een bepaalde taak te vervullen hebben in de samenleving en ook gebukt gaan onder de moeilijke financiële economische omstandigheden. “We erkennen dat u ook toe bent aan lotsverbetering.” De waarnemend voorzitter is er ook van op de hoogte dat het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft onderhandeld met de VBDC, maar dat partijen niet tot een vergelijk zijn gekomen.

Comentar

Comentar