spot_img
spot_img

Bond van leraren beëindigt staking

Atualizado há

- Publicidade -

Het onderwijsproces op de middelbare scholen moet per direct worden opgestart. De Bond van Leraren (BvL) die sedert 1 oktober in actie is, is op dinsdag 8 oktober door rechter Clayton Wallerlei veroordeeld de staking te beëindigen en het werk onmiddellijk te hervatten.

De BvL was tegen het besluit van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) om managementteams op het Lyceum 1, Lyceum 2 en het Havo 2 aan te stellen. De bond was van mening dat de docenten die hadden waargenomen nadat de voorgaande directeuren de pensiongerechtigde leeftijd hadden bereikt, wel geschikt zouden zijn om die positie in te vullen. Minister Lilian Ferrier besloot uiteindelijk naar de groene tafel te stappen.

De zaak werd gisteren in behandeling genomen en op dinsdag 8 oktober werd er uitspraak gedaan. De staking is onrechtmatig verklaard en de Staat werd hiermee in het gelijk gesteld. BvL moet binnen drie uren alles in orde hebben om het werk te hervatten. Tegenover elk uur dat hieraan geen gehoor wordt gegeven staat er een dwangsom van 10.000 SRD.

- Publicidade -

Foto: Archief LPM News

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: