spot_img
spot_img

Bond Rosebel staat nog niet op een lijn met directie

De bond wil gezondheid issues op de werkplek gerealiseerd hebben.

Atualizado há

- Publicidade -

Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie (RGWO) staat nog steeds niet op een lijn met de directie van Rosebel Goldmines. Dit liet de bond vandaag weten tijdens een persconferentie. Johan Seymor, bondsecretaris, geeft aan dat partijen elkaar niet hebben kunnen vinden bij de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname. Seymor benadrukt dat de bemiddelingsraad helemaal niet de bevoegd is om zich bezig te houden met deze kwestie omdat het hier gaat om een gezondheidskwestie. Het gaat niet om een arbeidersgeschil. Er wordt daarom onder voorbehoud wel met de bemiddelingsraad gesproken.

De bond blijft op haar standpunt dat verschillende aspecten nog in orde gemaakt moet worden alvorens de mensen aan het werk kunnen gaan. Seymor geeft aan dat de directie van het bedrijf de productie wil opstarten. De bond is niet hiertegen. De bond wil alleen dat een aantal zaken die zij heeft aangekaart zo snel als mogelijk wordt uitgevoerd. De bond is niet bezig met het voeren van actie zoals beweerd wordt. Het gaat hier om een gezondheidsissue.

Volgens de bondsecretaris wil de bond de zaken in ene korte tijd gerealiseerd hebben en niet on the long term. Praktijk heeft uitgewezen dat wanneer de productie opstart het bedrijf zaken on the long term realiseer. Dit zorgt voor irritatie onder het personeel. Ook merk de bond dat de directie niet voor kiest om rechtstreeks met de bond in dialoog te treden.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: