spot_img
spot_img

Bond AZP vraagt aandacht volksgezondheid minister

Vanwege de problematiek heerst er enorme ontevredenheid onder het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De bond dreigt in actie te gaan.

Atualizado há

- Publicidade -

De Algemene Bond van Personeel in dienst van het Academisch Ziekenhuis (ABPLAZ) vraagt aandacht van de minister van Volksgezondheid voor tal van problemen die er zijn bij het ziekenhuis betreffende het personeel. De bond wil antwoord krijgen van de minister want die heeft een aantal brieven geschreven naar de minister met de problemen maar de bond heeft niet gemerkt dat er oplossingen zijn gekomen.

Er zijn in dienst van dit ziekenhuis groepen personeelsleden van welke de sociale voorzieningen niet zijn geregeld. De wet pensioenfonds en de wet ziektekostenverzekering worden bij deze enorm geschonden. Ook de wijze waarop deze groepen personeel in dienst wordt genomen, geschiedt buiten de bestaande procedure. Hierbij is er sprake van favoritisme en tegelijk manipuleren van betreffenden. Onder het mom dat zij niet in dienst zijn van het AZP wordt aan hen voorgehouden dat zij geen lid mogen zijn van de bond en ook geen aanspraak maken op secundaire voorwaarden. De vele gesprekken die het bestuur met de directeur heeft gehad over dit onderwerp hebben geen positieve veranderingen gebracht in de situatie.

De bond heeft op 8 januari 2018 een beroep gedaan op de directie om meer dan 300 medewerkers die op dat moment 3 jaren of langer, sommige wel 15 jaar in dienst zijn, worden voorzien van een aanstelling. Ook hierover zijn er gesprekken gevoerd echter zonder resultaat.

- Publicidade -

Foto: ABPLAZ

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: