De Boliviaanse president Evo Morales werd onderscheiden tot Drager van het Groot Lint in de Ere Orde van de Gele Ster in her Presidentieel paleis. President Desiré Bouterse heeft zijn Boliviaanse ambtgenoot de hoogste onderscheiding toegekend.

Publicidade

Morales op zijn beurt overhandigde een kunstwerk een boek aan Bouterse. President Morales kreeg de onderscheiding voor de inspanningen om inclusiviteit van zijn volk te garanderen met name voor de Inheemse gemeenschap, vrouwenrechten en scholing van de jeugd.

De wijze waarop de economie van Bolivia wordt ontwikkeld en de waardevolle bijdrage van het land buiten zijn grenzen, voor met name de Zuid Amerikaanse regio als een zone van vrede, werden ook door president Bouterse gememoreerd. Bouterse dat zijn toespraak in het Spaans hield, erkent ook het feit dat zijn ambtgenoot de wijsheid van de Inheemsen respecteert en moeder aarde in alle beslissingen erkent.

Tijdens het bezoek van president Morales zijn er drie documenten getekend. Eén handelt over de afschaffing van visa over alle categorieën paspoorten en een MOU over politieke consultaties tussen de ministers van Buitenlandse Zaken. Er was eveneens een gezamenlijke verklaring van de beide presidenten, met betrekking tot de belangrijke gebieden behorende bij de bilaterale samenwerking, regionale samenwerking en integratie en milieu.

Foto: LPM

Comentar

Comentar