spot_img
spot_img

Boliviaanse president Evo Morales bezoek Suriname op woensdag

Atualizado há

- Publicidade -

De president van Bolivia, Evo Morales, heeft toegezegd om op woensdag 10 juli een kort bezoek te brengen aan Suriname, om President Desiré Bouterse te spreken. De president van Bolivia wordt op woensdag  omstreeks 00.00 uur verwelkomt te Zanderij.

Vanuit Zanderij vertrekt hij richting Torarica om even te rusten. In de ochtend uren zal hij welkom worden geheten in het presidentieel paleis door president Bouterse, alwaar de gesprekken zullen plaatsvinden, alsook het bilaterale overleg.

Suriname en Bolivia zijn diplomatieke betrekkingen aangegaan op 23 juni 1978. De niet-residerend ambassadeur van de Plurinationale Staat Bolivia, José Kinn Franco, had een beleefdheidsbezoek gebracht aan de voormalige minister van Buitenlandse Zaken, Niermala Badrising. Bij deze ontmoeting waren diverse  samenwerkingsgebieden besproken te weten de agrarische sector,landbouw in het kader van voedselzekerheid; natuurlijke hulpbronnen, drinkwatervoorziening aan Bolivia ; mijnbouw, technische assistentie op het gebied van aardgas exploratie en exploitatie door Bolivia aan Suriname.

- Publicidade -

De komst van president Morales zal voordelen opleveren voor Suriname. Kort  na de gesprekken zal Morales zich weer begeven richting Zanderij om vervolgens zijn reis voort te zetten. In het weekend worden alle puntjes op de i geplaatst.

“Suriname is helemaal ready voor de komst van de president van Bolivia, Evo Morales”, zegt Ramon Abrahams, voorzitter van de Voorbereidingscommissie. “Ik denk dat het heel belangrijk is voor zijn vervolgtraject om eerst Suriname te bezoeken en de president heel kort te spreken”, aldus commissievoorzitter Abrahams.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: