In verband met 156 jaat Keti Koti zijn er kransen gelegd bij het beeld van Kwakoe. Het leggen van kransen is een jaarlijks terugkerend evenement dat georganiseerd wordt door de Feydrasi fu Afrikan Srananman. Het standbeeld van Kwakoe, staat symbool voor de afschaffing van de slavernij.

De Vicepresident Ashwin Adhin heeft een krans samen met zijn echtgenoot gelegd bij het beeld. De vicepresident bleef stilstaan bij het feit dat ontwikkeling vrijheid brengt en daaraan moeten er als volk aan worden werken. Hij zegt dat het belangrijk is om de afkomst te weten. Als instrument om de mens te verenigen moeten de problemen eerst worden erkend. Elk der culturen heeft de plicht om te erkennen vanwaar ze komen en wat ze willen doen om samen Suriname te vormen gaf de vicepresident te kennen.

Iwan Wijngaarde, voorzitter van Feydrasi fu Afrikan Srananman, merkte op dat de mensen lichamelijk vrij is, maar in de geest nog gebonden is. Pas als de mens begrijpt wat vrijheid inhoudt, kan samengewerkt worden aan ontwikkeling. Hij riep de mensen op om alles bij elkaar te brengen om elkaar geestelijk te bevrijden. Naast Adhin en Wijngaarde hebben diverse sprekers het publiek toegesproken waaronder minister van Regionale Ontwikkeling (RO) Edgar Dikan, directeur van Cultuur Elvira Sandie en districtscommissaris (DC) Mike Nerkust.

Foto: Kabinet van de Vice President

Comentar

Comentar