spot_img
spot_img

Blinden en slechtzienden willen ook zelf stemmen

Atualizado há

Voortaan moeten stembiljetten ook in brailleschrift beschikbaar zijn, zodat de groep blinden en slechtzienden hun democratisch recht ook kunnen beleven. “Voor deze mensen is er geen sprake van algemene-, vrije- en geheime verkiezingen, omdat andere personen bepalen op wie ze stemmen ”, gaf de voorzitter van de Care 4u Foundation, Roseline Daan, aan op dinsdag 3 maart bij de lancering van het project ‘Democratie en de mens met beperking; ook mijn stem telt”. Momenteel is deze groep nog afhankelijk van de stemkeuze van hun begeleiders.

 

 

Het project van Care 4u Foundation geniet ondersteuning van het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties, de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname en de Stichting Surinaamse Dovenbelangen. Door de Care 4u Foundation worden televisieprogramma’s ontwikkeld om de doelgroep, en dan in het bijzonder de jongeren, bewust te maken van hun rol, ondanks hun beperking.

 

Tevens krijgt het breder publiek informatie over de potentie van de mens met een beperking en wordt de democratie gepromoot. De foundation streeft ernaar om bij de eerstvolgende stembusgang, in 2020, de stembiljetten ook in brailleschrift te hebben, waardoor de groep zelfstandig de stem kan uitbrengen.

 

Daan merkte verder op dat bij de achtste volkstelling in 2012 vastgesteld is dat er ruim 45.000 mensen met een gezichts- of gehoorbeperking zijn.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App