Gisteren was het aantal positieve Covid-19 gevallen gesteld op 54 gevallen en vandaag met 20 nieuwe gevallen gestegen naar 74 gevallen. Het aantal actieve gevallen is gesteld op 64 gevallen wat betekent dat 64 personen, waaronder functionarissen, personen uit het leger en zelfs kinderen, behandeld worden. Ze zijn allemaal opgenomen in het ziekenhuis en enkele van hen bevinden zich op de Intensive Care Unit (ICU) van het Sint Vincentius Ziekenhuis en de Wanica Ziekenhuis.

Vandaag heeft de vicepresident Ashwin Adhin een total lockdown aangekondigd welke op 4 juni om 18.00 uur ingaat. Het zal tot vrijdag 12 juni  om 06.00 uur duren. De lock down houdt in dat  iedereen  thuis blijft, auto’s mogen maximaal 2 inzittenden hebben. Taxi’s mogen maximaal 2 passagiers vervoeren. Samenscholingen blijven gesteld op maximaal 5 personen,  alle niet-essentiële ondernemingen zullen moeten sluiten. Het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme geeft de richtlijnen voor de ondernemingen die wel open zijn.

De vicepresident geeft aan dat een week lang met z’n allen thuis zijn, de diensten de kans geeft om het virus te lokaliseren, te isoleren, te behandelen en zodoende de spreiding in te dammen. “ Raakt u niet in paniek. Steunt u uw buur of familielid die noodzakelijke diensten moet draaien. Laten wij in gebed gaan en om kracht en wijsheid vragen”, aldus Adhin.

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar