spot_img
spot_img

Bigi Broki Waka ook dit jaar groot succes

Atualizado há

- Publicidade -

Ook dit jaar hebben duizenden mensen meegedaan aan de Bigi Broki Waka. Dit evenement wordt op elke eerste zondag van het nieuwe jaar gehouden. Dit jaar hebben weer 5.500 mensen meegedaan. Vanwege veiligheidsreden mogen niet meer dan 5.500 personen toegelaten worden aan deze activiteit.

Zondag 5 januari was het de 17e keer dat duizenden burgers hebben geparticipeerd aan de Bigi Broki Waka. Deze inmiddels traditioneel geworden nieuwjaarsloop over de Wijdenboschbrug bestond uit een 10km snelloop, een 5km snelloop, een 5km wandel- / trimloop en een 2,5km Run 4 Kids.

Al in de vroege ochtend werden deelnemers met bussen vanuit de rotonde aan de Van ’t Hogerhuysstraat overgebracht naar het Veerplein te Meerzorg in Commewijne. Van daaruit vond de loop plaats door een deel van Meerzorg, terug over de Jules Wijdenboschbrug naar Paramaribo. Voor een periode van twee uur wordt de brug afgesloten om de activiteit te doen plaatsvinden.

- Publicidade -

Actoren als het Korps Politie Suriname (KPS), de Militaire Politie, het Rode Kruis en vrijwilligers zorgen ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. Elk jaar neemt de belangstelling voor de Bigi Broki Waka toe, maar de organisatie houdt zich strikt aan de limiet van 5.500 personen vanwege het veiligheidsaspect. De activiteit heeft als hoofddoel om de samenleving te laten bewegen en stimuleren tot een gezondere levensstijl.

Foto: Ministerie van Sport en Jeugdzaken

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: