spot_img
spot_img

Bezoek premier Antigua & Barbuda resulteert in concrete afspraken voor samenwerking

Atualizado há

- Publicidade -

Het recente bezoek van de Premier van Antigua & Barbuda, Gaston Browne, aan de Republiek Suriname heeft geresulteerd in goede vooruitzichten voor de relatie tussen Suriname en Antigua & Barbuda, waarbij er concrete afspraken zijn gemaakt voor samenwerking. Met financiering en technische ondersteuning van het CARICOM Ontwikkelingsfonds (CDF) zal worden gewerkt aan het ontwikkelen en uitvoeren van een samenwerkingsplan voor het vergroten van de landbouwproductie en handel tussen beide landen gaf president Desi Bouterse te kennen tijdens de begrotingsbehandling in de Nationale Assemblee (DNA).

Bouterse geeft aan dat ook zal worden gekeken naar de mogelijkheden voor import van bouwmaterialen waaronder steenslag en zand uit Suriname. Als ook naar de acties die noodzakelijk zijn om zowel de lucht als maritieme connectiviteit te verbeteren. Het concretiseren van deze zaken zal geschieden in samenwerking met het CDF uit de samenwerkingsovereenkomst met Antigua & Barbuda, waarbij een bedrag van US$ 310.000 is vrijgemaakt voor technische bijstand.

De beoogde samenwerking geeft invulling aan het idee van Caricom Joint Enterprises zoals in 2012 is voorgesteld door Suriname. De achterliggende gedachte hierbij is dat Suriname en Guyana veel natuurlijke hulpbronnen hebben die ingezet kunnen worden om mede te voorzien in de voedselzekerheid en de voedselveiligheid in de regio en de enorme importlast van Caribische zusternaties zoals Antigua & Barbuda te verminderen, door het aanwenden van eigen regionale materialen en producten. Middels het gezamenlijk ontplooien van economische activiteiten kan hierin worden voorzien en wordt de economische ontwikkeling in de respectieve landen gestimuleerd aldus de staatshoofd.

- Publicidade -

Foto: NII

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: