De Surinaamse Brouwerij N.V. heeft samen met Suriname Taxi Centrale N.V.(STC) een bewustwordingscampagne gelanceerd op het gebied van verantwoord alcoholgebruik. De bewustwordingscampagne ‘Biertje op laat je Rijden’ is na onthulling door Minister Belfort van Justitie en Politie officieel van start gegaan.

Biertje op laat je Rijden

Publicidade

Gilbert Purperhart, Directeur STC en René Kruijt, Algemeen Directeur Surinaamse Brouwerij N.V hebben tijdens de persconferentie beiden het woord genomen. In hun toespraken kwam het belang van verantwoord alcoholgebruik naar voren. “Ons bier is een prachtig product, wat al 59 jaar wordt gebrouwen met natuurlijke grondstoffen. Bier is ook een product dat verantwoord moet worden geconsumeerd en waar geen misbruik van moet worden gemaakt. De combinatie alcohol en verkeer moet bijvoorbeeld altijd worden vermeden. Met deze bewustwordingscampagne proberen we de consument ervan bewust te maken hier over na te denken en liever een Taxi te nemen na een avond uit”, aldus Kruijt. Purperhart benadrukt dit en voegt daaraan toe dat STC als betrouwbare taxi onderneming de juiste partij voor de uitvoering van dit partnership is. “Naast professionele service past ook het stimuleren van verantwoord alcoholgebruik binnen de bedrijfsvoering van STC”, aldus Purperhart.

Onthulling eerste bedrukte Taxi

Dat er wordt gesproken van een significant partnership werd al tijdens de persconferentie aangetoond. Een van de meest zichtbare activiteiten welke invulling gaat geven aan de bewustwordingscampagne zijn de bedrukte STC bumpers. Tijdens de persconferentie werd de eerste bedrukte Taxi bumper onthuld door Minister Belfort van Justitie en Politie. “Het is ons doel om met deze bewustwordingscampagne binnen een maand de straten van Paramaribo te domineren met 125 STC taxi’s voorzien van de boodschap ‘Biertje op laat je Rijden’. Aldus Kruijt.

Verantwoord alcohol gebruik stimuleren

Het initiatief voor dit partnership is genomen door Surinaamse Brouwerij N.V en is één van de activiteiten waarmee Surinaamse Brouwerij N.V. verantwoord alcoholgebruik stimuleert onder consumenten. “Het stimuleren van verantwoord alcoholgebruik maakt onderdeel uit van onze Duurzaamheids strategie. In ons Duurzaamheidsverslag, welke wij enkele weken geleden hebben gepubliceerd is terug te lezen dat wij ons focussen op Milieu, Medewerker en Maatschappij. De bewustwordingscampagne is niet onze eerste activiteit op het gebied van verantwoord alcoholgebruik en sluit perfect aan op onze Maatschappelijke doelstellingen voor 2014. Naast deze bewustwordingscampagne zijn wij nu al aan het kijken naar andere vormen van partnerhsips in de maatschappij om verantwoord alcoholgebruik ook in 2015 en de daarop volgende jaren te blijven stimuleren.” Aldus Flip van Woerkom, Duurzaamheidsmanager Surinaamse Brouwerij N.V.

Bijdragen leveren aan het oplossen van een maatschappelijk probleem

Deelnemen aan het verkeer onder invloed van alcohol is een maatschappelijk probleem. Met de start van de bewustwordingscampagne proberen Surinaamse Brouwerij N.V. en STC een oplossing te bieden voor dit probleem door hun gezamenlijke verantwoordelijkheid te nemen. De exacte invulling van de bewustwordingscampagne zal gedurende de decembermaand maar ook in 2015 alleen maar zichtbaarder worden.

 

Comentar

Comentar