spot_img
spot_img

Bevolking hekelt prijsopdrijving basisgoederen in supermarkten

De regering blijft ondernemers attenderen dat ze de toegestane winstmarge moeten handhaven.

Atualizado há

- Publicidade -

Tientallen Brazilianen hebben deze week  hun misnoegen geuit op social media over de diverse prijsverhogingen die ze de afgelopen weken geconstateerd hebben in Paramaribo, vooral met de Covid-19. Volgens rapportage van LPM News zijn supermarkten en winkels bezig met prijsopdrijving van basisgoederen. De redactie heeft geprobeerd contact op te nemen met het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) voor een reactie, echter heeft de minister niet gereageerd.

“Bij het doen van mijn dagelijkse aankopen begon ik een verschil in de prijzen van goederen op te merken en dit werd erger met de stijging van de Amerikaanse dollar. Na de komst van Covid-19 werd het nog erger. Deze ontwikkeling is overal te merken, maar bij de supermarkten en markten beheerd door Chinezen zijn de prijzen extreem hoog”, zegt Celiane Santos, een braziliaanse ondernemer.

Lees ook:

- Publicidade -

Een andere factor die de situatie nog erger maakt, is de sluiting van sommige supermarkten vanwege Covid-19. “Doordat veel supermarkten gesloten zijn en profiteren degenen die open blijven van de situatie. Deze ongebreidelde stijging komt, zoals ik al zei, vaker voor bij de Chinese winkeliers. Het prijsverschil bij de ene winkel en de andere is groot”, voegde hij eraan toe.

Afgelopen dinsdag (14) heeft het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) ter aandacht gebracht dat vanwege de huidige situatie die thans is ontstaan in verband met het Covid-19 virus de winkeliers onregelmatige openingstijden hanteren. Het ministerie herinnert de winkeliers en importeurs eraan om zich te allen tijde te houden aan de toegestane winstmarges, en om prijsopdrijvingen achterwege te laten. Hiertegen zal er hard worden opgetreden.

Op social media liet een andere Braziliaanse weten dat  de “wet controle valutaverkeer en transactiekantoren” bedoeld was om de prijzen van producten omlaag te duwen, omdat alles erg duur is. Dit heet opportunisme, meldde hij.

“Bonen is een basis product waardoor er geen prijsverschil zou mogen optreden, echter blijkt dat de prijs ervan in elk supermarkt verschilt. Dat is absurd. De president moet strikte maatregelen nemen om dit te voorkomen. Hoe doe je wanneer je drie kinderen heb, hoe verzorg je ze?”, postte hij op social media.

Foto: LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: