De oliemaatschappij en Apache Corporation en Total SA hebben voor de Surinaamse kust in de diepzee een belangrijke olievondst gedaan. De olievondst is gedaan op blok 58 bij de Maka Central-1-boorput voor de kust van Suriname. Apache Corporation heeft dit bevestigd middels een persbericht.

De regeringstop en de top van Staatsolie heeft een persconferentie belegd over de recente olievondst voor de kust van Suriname. President Desi Bouterse heeft aangegeven dat het een historisch moment is dat er olie gevonden is voor de kust van Suriname.

“We gaan samen de toekomst moeten uitstippelen. We gaan met elkaar in nationaal belang – dit is een nationale zaak – the way forward moeten uitstippelen”, zei de president. Een speciale felicitatie werd gedaan aan Staatsolie. Hij gaf verder aan dat men het hoofd koel moet houden en alle negativiteiten moeten worden weggehaald. Volgens hem moet worden gekeken hoe men voor Suriname met deze enorme vondst van de voorzienigheid, het pad verder kan uitstippelen voor de toekomst.

Publicidade

De CEO van Staatsolie, Rudolf Elias, zegt eveneens blij te zijn met de olievondst. Staatsolie heeft zich al ruim vijf jaren op voorbereid want die geloofde erin dat er olie gevonden zou worden in het offshore gebied. De Staatsolie directeur hoopt dat er na deze vondst meer olie gevonden volgen, net als in Guyana.

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar