spot_img
spot_img

Basiszorgverzekering geldt nog niet voor binnenland

Atualizado há

- Publicidade -

De bewoners van Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini maken nog geen aanspraak op de basiszorgverzekering. Vanwege een tekort aan wijkkantoren in deze gebieden kan volgens minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) de registratie nog niet van start gaan. En in Sipaliwini is er helemaal geen wijkkantoor.

Voorlopig gelden de huidige Sozavo- kaarten nog. Onbekend is wanneer het zorgsysteem voor geheel Suriname zal gelden. Naar zeggen van minister Amafo ligt de coördinatie in handen van het Kabinet van de Vicepresident.

Voor parlementariër Ronny Asabina is het onbegrijpelijk dat de regering geen deadline heeft gesteld voor het gebruik van de Sozavo- kaarten. Hij heeft sterk het vermoeden dat de invoering van de basiszorgverzekering in het binnenland opzettelijk vertraagd wordt uit angst voor verlies van stemmen.

- Publicidade -

Volgens Asabina kunnen bewoners ouder dan zestien jaar geen gebruik kunnen maken van de verzekering vanwege het gebrek aan studiemogelijkheden in het binnenland na de basisschool. De ziektekostenpremie voor studenten wordt door de regering betaald tot de universiteit.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: