Baby Wannes, die de afgelopen periode vaker in de publiciteit kwam vanwege zijn gezondheid is op 19 april samen met zijn moeder met een air ambulance naar Columbia vertrokken voor diagnose vaststelling. Dit is mogelijk gemaakt door tussenkomst van de staat Suriname.

De vader van baby Wannes is met tussenkomst van het Staatsziekenfonds (SZF) met een lijnvlucht ook vertrokken naar Columbia. De kosten van de uitzending, inbegrepen de kosten voor de air ambulance voor baby Wannes en de moeder, zijn voor rekening van de staat Suriname. De kosten voor de air ambulance alleen zijn US$34000.

Rick Kromodihardjo, directeur van het SZF, zegt dat zij formeel op 17 april in kennis werden gesteld van het besluit van de Geneeskundige Commissie om baby Wannes naar Columbia te sturen. Voor 17 april waren er wel afstemmings momenten tussen het SZF en de Geneeskundige Commissie over de opties die er zouden kunnen zijn voor baby Wannes.

 

De ouders van baby Wannes zijn donderdag door het SZF ontvangen en de details  over de uitzending zijn met hen besproken. Ondertussen had het SZF ook de bevestiging ontvangen vanuit Columbia dat de air ambulance op schema was en vrijdag aan zou komen in Suriname om baby Wannes en zijj moeder te vervoeren naar Columbia.

Elke ingezetene kan ten laste van de staat Suriname naar het buitenland uitgezonden worden voor medische behandeling. De procedure hiervoor is vervat in de Afbouw Regeling Medische Uitzending Lokale Opbouw Voorzieningen (ARMULOV).

Fotos: Facebook/117

Comentar

Comentar