Chan Santokhi — Foto: Luiz Paulo
Publicidade

Het samenscholingsverbod is geldig voor groepen groter dan tien personen. Voorheen was dit aantal gesteld op vijf personen. De grens via de lucht is uitsluitend geopend voor rechtstreeks personenverkeer uit Nederland dit deelde president Chan Santokhi tijdens een televisieboodschap. Ook deeld hij mede dat de avondklok is ingesteld van 21:00 uur in avond tot 05:00 in de ochtend.

Maatregel 1

Publicidade

Het Uitgaansverbod is ingesteld van 21:00 uur in avond tot 05:00 in de ochtend. Deze aanpassing is mede tegen de achtergrond van de heropstart van de middag en avondscholen. Buiten de tijden van het uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen:

Maatregel 2

Het samenscholingsverbod is geldig voor groepen groter dan tien personen. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Hiervoor zullen geen dispensaties worden verleend.

Maatregel 3

Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn toegestaan uitsluitend indien en voor zover niet meer dan 50 (vijftig) personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn.

Maatregel 4

Sportactiviteiten in de buitenlucht mogen normaal plaatsvinden; onverkort blijft van kracht dat contactsporten niet zijn toegestaan.

Maatregel 5

Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer.

Maatregel 6

Bordelen, bars, nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke blijven gesloten.

Maatregel 7

Restaurants en andere commerciële eetgelegenheden mogen uitsluitend ten behoeve van afhaal of bezorging open, mits zij beschikken over terrassen in de openlucht.

Verder zijn opengesteld: Recreatieoorden; Casino’s; Gok- en vermakelijkheidsgelegenheden; Kansspelkantoren; Sportscholen, yoga dansscholen, aerobics, zumba, sport- en fitnesscentra of –gelegenheden.

Contactberoepen, zoals de fysiotherapeuten, kapsalons, kappers en barbershops;  en markten. Dit alles volgens de geldende protocollen met inachtneming van de covid maatregelen.

Maatregel 8

Met betrekking tot internationale vluchten: De grens via de lucht is uitsluitend geopend voor rechtstreeks personenverkeer uit Nederland. Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

  • Het kunnen overleggen van een negatieve COVID19 test;
  • Verplichte quarantaineperiode van 10 dagen.

Maatregel 9

Vluchten naar het binnenland wordt hervat onder naleving van de protocollen en na doorlichting van de luchthaven Zorg en Hoop.

Comentar

Comentar