spot_img
spot_img

Ambtenaren in districten worden ook geregistreerd

Ruim 2000 inactieve ambtenaren op Biza.

Atualizado há

- Publicidade -

Het ministerie van BiZa heeft toestemming gehad van de president Chan Santokhi om missies te sturen naar de districten voor het registeren van landsdienaren overheidsbreed. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlands Zaken (BiZa) wil overstappen van een informatiegedreven overheid naar datagedreven overheid. “Om het ambtenaren apparaat efficiënter te maken hebben wij data nodig daarom zijn wij begonnen met het registeren van de landsdienaren”, zegt hij.

Na de te verkregen data te hebben verwerkt kan er ook gericht naar oplossingen worden gezocht voor de 4 categorieën die het ministerie eerder had geïdentificeerd. De verwachting is om ongeveer midden december een beeld te hebben van het totaal aantal ambtenarenbestand om dan te bepalen op welke manier we het ambtenaren apparaat gaan hervormen zegt bewindsman. Er wordt daarbij gedacht aan vervroegd pensioen of een groot uitzendbureau om deze ambtenaren uit te lenen aan de particuliere sector.

De minister is erg ingenomen met de landsdienaren in Paramaribo die gehoor hebben gegeven aan de oproep om zich te registreren. De registratie verliep zondag 18 oktober.

- Publicidade -

Volgens de minister geven de eerste indicaties aan dat er ruim 2000 inactieve ambtenaren zijn bij zijn ministerie van Binnenlandse Zaken.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: