Brazilianen passen zich makkelijk aan wanneer ze in een land komen en zich in dat land welkom voelen. Dat is ook het geval met de Brazilianen in Suriname geeft de Braziliaanse ambassadeur Laudemar Gonçalves de Aguiar Neto tegenover LPM News. Volgens hem is Suriname een gastvriendelijke land waardoor mensen zich snel thuis voelen in Suriname. Hij is blij dat de Braziliaans gemeenschap een bijdrage levert aan de ontwikkeling van het land.

De ambassadeur legt uit dat Suriname een land is met een etnische diversiteit. Omdat Brazilië ook bekend staat om haar etnische diversiteit is het niet moeilijk voor de Brazilianen om zich aan te passen en te integreren in Suriname geeft de ambassadeur te kennen. De Brazilianen die naar Suriname zijn gekomen zijn blijven wonen in dit land omdat zij zich hier thuis voelen zegt hij. De bijdrage die deze gemeenschap levert, is zeker positief te noemen is de ambassadeur van mening. Op verschillende gebieden dragen ze bij aan Suriname want ze zijn werkzaam in diverse branches merkt de ambassadeur op. Zo hebben Brazilianen hun eigen onderneming, werken in de landbouw, goudsector en zelf op academisch gebied.

De personen die in de goudsector werken, komen vaak uit moeilijke situaties en proberen een betere bestaan te creëren voor hen en hun gezin. Sommige van hen gaan na enige tijd werken in de goudmijnen, terug naar Brazilië. De ambassadeur voegt meteen aan toe dat wanneer ze in Suriname zijn, ze een wezenlijke bijdrage leven aan de economie. Vaak genoeg beslissen ze om hier te blijven wonen.

Het onder de knie hebben van de Nederlandse taal blijft een grote uitdaging voor de Brazilianen zegt de ambassadeur. Een is van mening is dat het nogal een moeilijke taal is om aan te leren. Echter, is er geen sprake van een taal barrière omdat de Brazilianen makkelijk de Sranan Tongo oppakken. Ook de Surinamers leren Portugees praten. De ambassadeur merkt op dat Portugees leren makkelijk gaat voor de Surinamers omdat het niet veel verschilt van het Spaans.

Comentar

Comentar