spot_img
spot_img

Actievoerende crècheleidsters willen huldiging Sozavo boycotten

Atualizado há

Op dinsdag 24 februari zal de Bond Landsdienaren Crèches (BLC) de huldiging van jubilarissen van het ministerie van Sociale zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) in het KKF-gebouw verstoren. Enkele van de crèchemedewerkers die ook jubileren, hebben immers geen uitnodiging ontvangen.

 

“Als wij niet naar binnen kunnen, gaat niemand naar binnen,” zegt de voorzitter van de Confederatie van Organisaties voor Landsdienaren (COL), Hugo Blanker. Dit besluit hebben de bondsleden maandag 23 februari genomen tijdens een protestbijeenkomst in het Abo-gebouw. Blanker staat er bekend om dat hij kiest voor de meest opvallende actiemodellen.

 

Volgens Blanker wil de bond niet wachten tot na de verkiezing wanneer een nieuwe regering aantreedt. De COL voorzitter is van mening dat het ministerie het Fisosysteem in de war wil schoppen en ondermijnt het ministerie de vakbond. Naar zeggen van Blanker krijgen de crèchemedewerkers een stiefmoederlijke behandeling van ten opzichte van andere ambtenaren van het ministerie.

 

Vanaf maandag 23 februari is het personeel van de crèches in actie uit onvrede over de onjuiste inpassing in het Fisosysteem en het uitblijven van het uitbetalen van Fisotegoed met terugwerkende kracht, vergrijzing van crechemedewerksers en het niet optimaal functioneren van de dienst Kindervoeding.

 

Een ander zorgpunt van de bond is het niet functioneren van de commissie Monitoring deskundige Begeleiding Getraumatiseerd Crèchepersoneel. Crèchemedewerkers die valselijk beschuldigd worden van ontucht met een peuter zouden door een door president Desi Bouterse ingestelde commissie begeleid worden. echter is dat tot nu toe niet geschied.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App