spot_img
spot_img

Actiegroep Opeté Suriname protesteert voor DNA gebouw

Atualizado há

- Publicidade -

De actiegroep ‘Opeté Suriname, Save the Nature’, heeft vandaag een stille protestdemonstratie gehouden voor het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA). Opeté heeft een organistische organisatiestructuur, met als doel alle NGO’s en individuen te ondersteunen die het milieu van Suriname willen beschermen. Verschillende personen hebben vandaag middels protest te kennen gegeven niet blij te zijn met de vroege beëindiging van de Brokopondo Overeenkomst.

Door voor de DNA te staan willen zij dat de DNA leden tegen de machtigingswet stem die de vroege beëindiging van de Brokopondo Overeenkomst mogelijk maakt. Opeté ondersteunt de groep gepensioneerden Suralco, Actiecomité Alcoa, Probios, Onoribo-bewoners en andere activisten.

De verschillende groepen hebben gezien dat Alcoa/Suralco zich niet houdt aan de internationale richtlijnen met betrekking tot Milieu herstel en saneringswerkzaamheden. Zij willen niet hebben dat hun moerassen, gronden en wateren verder wordt vervuilen door deze multinational. Ze geven aan de gevolgen die Alcoa heeft aangericht in Suriname  en in andere landen.

- Publicidade -

De actiegoep merkt op dat binnen de komende 2 dagen het parlement een besluit zal moeten nemen als ze de machtigingswet inzake de ingediende wijziging van de Brokopondo Overeenkomst zal  aannemen of afkeuren. “Wij roepen DNA op om Suriname te beschermen tegen juridische spinsels van Alcoa in de Finale concepten”, is het oproep van de groep. Ze hopen dat de DNA leden hun verantwoordelijkheid kennen en tegen de machtigingswet stemmen.

We zijn het allemaal een dat we het oneens zijn over de resultaten zoals die er nu liggen met betrekking tot de onderhandelingen zegt Marina Da Costa van Opeté Suriname. Ze geeft aan dat  het lot in handen ligt van het parlement.

Foto: LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: