spot_img
spot_img

Actiecomité Alcoa wil stopzettingen wijziging Brokopondo Overeenkomst

Atualizado há

- Publicidade -

Het Actiecomité Alcoa (ACA) roept De Nationale Assemblée (DNA) op om alle handelingen die moeten leiden tot wijziging van de Brokopondo Overeenkomst (BO) stop te zetten en direct over te gaan tot onderzoek naar de handelingen van Alcoa en de presidentiële commissie. Daarbij adviseert ACA de DNA om de hulp van Amerikaanse wensvoorzieningen voornamelijk de 15 U.S.C: Commerce and Trade voortvloeiende Foreign Corrupt Practices Act en de U.S. Securities and Exchange Commission in te roepen.

Deze verzoek deed de ACA gisteren middels een openbrief dat gericht is aan de leden van DNA en de voorzitter van DNA, Jennifer Simons. Op 20 juli 2018 heeft het Actiecomité Alcoa) een petitie overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée met het verzoek om de ontmanteling van de aluinaarde-plant te Paranam door Alcoa per direct stop te zetten. Dit ter voorkoming dat de

Brokopondo Overeenkomst wordt geschonden. Echter, heeft de actiecomité geconstateerd dat het niet alleen gaat om de schending van de BO, maar dat de president en de presidentiële commissie en Alcoa de rechtstaat hebben ondermijnd. En dat de president het Surinaams belang niet heeft gediend.

- Publicidade -

De actiecomité heeft eveneens de indruk dat de president en  de presidentiële commissie niet de belangen van het Surinaamse volk heeft behartigd. Zij concludeert dat de president onwettige handelingen heeft gepleegd en dat Alcoa de Surinaamse grondwet heeft helpen schenden. Door de voorstellen gebaseerd op de door de DNA afgewezen MOU te ontvangen, te bestuderen en straks deze op de agenda te plaatsen staat, DNA op het punt die onwettige handelingen te legaliseren.

Foto: Actiecomité Alcoa

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: