spot_img
spot_img

Acht jaar cel voor doodslag en mishandeling

Atualizado há

Op de rechtszitting van maandag 2 februari heeft rechter Maytrie Kuldipsingh een celstraf van acht jaar opgelegd aan de Braziliaan T.D. voor het doden van een landgenoot. Ook heeft de veroordeelde een andere Braziliaan zwaar mishandeld door hem steekverwondingen toe te brengen. Volgens Kuldipsingh is er sprake geweest van voorwaardelijke opzet. Het eerste slachtoffer raakte T.D. in zijn borststreek en de tweede persoon in zijn buikstreek.

 

De veroordeelde was ten tijde van de incidenten onder invloed van alcohol, hetgeen zijn bewustzijnstoestand vernauwde. De magistraat is echter van mening dat T.D. daarvoor zelf verantwoordelijk is geweest. T.D. heeft bovendien steeds tegenstrijdige verklaringen afgelegd over de manier waarop het feit zich heeft voltrokken.

 

Op die bewuste dag wilde de veroordeelde met de vrouw van een van de slachtoffers dansen. Omdat de man van de vrouw hem hiervover aansprak bracht T.D. hem een steekverwonding in zijn buikstreek toe. Een vriend van het slachtoffer sprak de veroordeelde tegen om erger te voorkomen, maar werd door T.D. in zijn borststreek gestoken, hetgeen hij niet overleefde.

Volgens de verdediging van T.D., advocaat Georgette Leter, heeft haar cliënt de slachtoffers niet opzettelijk verwond. Zij gaf aan dat de getuigen niet gehoord zijn op de zitting en dat men slechts met verklaringen van de politie heeft gewerkt, terwijl deze verklaringen niet getoetst zijn. Dit laatste aangezien de getuigen niet verschenen zijn op de rechtszittingen. Kuldipsingh achtte de feiten bewezen en legde de straf op aan T.D.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App