spot_img
spot_img

Aanvang gemaakt met 9.6 kilometer Nieuwe Highway

Atualizado há

- Publicidade -

Van de Nieuwe Highway die onder de categorie nationale verbindingsweg valt, is een aanvang gemaakt met de asfalteringswerkzaamheden. Het gaat om een wegstrekking van 9.6 kilometer te plantage Hanover, Para. Deze wegstrekking moet 2 grote gebieden ontsluiten en met elkaar verbinden. Op 15 juli  werd de eerste asfaltlaag aangebracht.

De eerste fase, Dalian 4, bestaat uit de rehabilitatie van de Martin Luther Kingweg, vanaf Paranam richting Tout Lui Fautkanaalweg. De tweede fase wordt in Dalian 5 uitgevoerd en dat is de strekking Tout Lui Fautkanaalweg, richting Latour. Dit alles is een samenhang, één geheel, om een goede en optimale ontsluiting van het verkeer te bewerkstelligen en de zware congestie van het verkeer te minimaliseren.  De infrastructuur en alle bijbehorende nutsvoorzieningen, zullen ervoor zorgen dat de basisvoorwaarde wordt gelegd voor de duurzame ontwikkeling die op gang zal worden gebracht. “We praten absoluut over een Highway, omdat het gaat om 2 x 2 rijstroken, met in het midden een nette scheiding en met de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zal worden gesproken over de stroomvoorziening”, zegt minister Vijay Chotkan.

In de strekking van de asfalteringswerkzaamheden worden tal van voorzieningen getroffen, zoals de brug over de Para-rivier. Aan de bouw van de brug wordt gewerkt en ook een paar andere overlopen in de volle lengte moeten worden aangepakt. Hierdoor zal de doorstroming van het ontwateringsgedeelte verder op gang worden gebracht.

- Publicidade -

Verder wordt er gewerkt aan de brug, waarvan de pijlers aan de zijde van Zanderij, reeds zijn geheid. Tevens is al in uitvoering de aansluiting van de Afobakaweg op deze verbindingsweg. Op het gedeelte na de brug, richting Afobakaweg worden reeds stabilisatie werkzaamheden uitgevoerd. De Nieuwe Highway valt onder de categorie nationale verbindingsweg. Bij de aanleg van zo een weg is één van de belangrijkste vereisten het gebruiken van Polymeer gemodificeerd asfalt, dat 6 cm dik is. De asfalteringswerkzaamheden worden in fasen afgerond. Het proces is het aanbrengen van de blended sand layer, daarna een gestabiliseerde laag, gevolgd door de base course en hierop komt het asfalt.

Deze weg zal het karakter hebben van een autosnelweg en zal dus alleen toegankelijk zijn voor snelverkeer. Gemengd verkeer of langzaam verkeer wordt niet toegestaan op een autosnelweg. Contractueel is een uitvoering van 3 jaar vastgesteld van deze weg, waarvan circa de helft van de tijd reeds opzit.

Foto: FB/Chotkan Vijay

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: