Het ministerie van Buitenlandse Zaken is in samenwerking met alle nodige actoren de mogelijkheden nagegaan om ingezetenen terug te halen naar Suriname. Dagelijks zijn vergadering belegd met de verschillende diensten die ervoor moeten zorgen dat de mensen veilig en verantwoord teruggehaald worden naar Suriname.

Het Covid-19 Crisis Management Team heeft groenlicht gegeven om een groep repatrianten terug te halen naar Suriname. Het gaat om repatrianten uit Belém, Guyana en Nederland. De eerstvolgende repatriatie vlucht uit Belém wordt morgen uitgevoerd. Op deze vlucht zullen ongeveer 56 Surinamers huiswaarts gebracht worden. De dag erna, 7 mei, komen 13 repatrianten uit Guyana terug naar Suriname.

Publicidade

Lees ook:

Op vrijdag 8 mei komt de tweede repatriatie vlucht uit Nederland, met aan boord ongeveer 220 Surinamers. Na terugkomst zullen al deze repatrianten voor 14 dagen in quarantaine geplaatst worden in een overheidsfaciliteit. Eenieder die gerepatrieerd wordt, wordt geadviseerd de repatriatie en quarantaine documenten van het ministerie van Volksgezondheid die ter beschikking zijn op de Covid-19 website eerst in te vullen.

Foto: Archief LPM

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar