spot_img
spot_img

Aantal personen oplicht via social media

Atualizado há

- Publicidade -

De politie vraagt gebruikers van social media om alert te zijn voor oplichters. De politie is namelijk in de afgelopen dagen geconfronteerd met een aantal gevallen van oplichting, waarbij personen voor grote geldbedragen in Surinaamse dollar en vreemde valuta benadeeld zijn geworden.

Een onbekende man maakte telefonisch contact met de benadeelden waarbij hij hun voor hield, dat hij in staat was om hun vuurwapen vergunningsaanvraag of een grondaanvraag in orde te maken maar dan wel tegen betaling van een bepaald bedrag.

De mensen, die zo onverstandig waren, om mee te gaan met het voorstel van deze oplichter kregen instructies om naar een bepaalde locatie te gaan, alwaar zij het geld moesten afgeven aan iemand. Die “iemand” bleek vaak een taxi chauffeur te zijn. Voorts gaf de oplichter de benadeelden te kennen dat nadat zij het geld afgegeven hadden zij verdere instructies moesten afwachten. Na overdracht van het geld hoort men niets meer van de man. Deze man lijkt een doorgewinterde oplichter te zijn.

- Publicidade -

Veel mensen zijn ook via sociale media gelokt en gepakt door oplichters. Via “things for sale” bieden oplichters nep goederen of goederen die zij helemaal niet hebben ter verkoop aan. Nadat de oplichters het geld ontvangen hebben laten zij niets meer van zich horen of maken zij zich onbereikbaar voor hun slachtoffers.

De politie doet een dringend beroep op de gemeenschap om extra alert te zijn. “ Laat u zich niet beet nemen”

Foto: LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: