Er is een lichte daling van het aantal nieuwe meldingen van Chikungunya-besmettingen in Suriname. Echter is de kans op besmetting, zeker in buurten waar de gemeenschap de veiligheidsvoorschriften aan hun laars lapt, nog groot.

 

Publicidade

Zowel het Bureau Openbare Gezondheidszorg(BOG) als de Rotaract club FRESH attenderen de gemeenschap erop hun waterreservoirs steeds af te dekken om zodoende de broedplaatsen van de muskiet te bestrijden.

 

Op zaterdag 29 november is het “Tap’ Yu Bari” project uitgevoerd te Domburg, Wanica door de Rotaract club FRESH en het BOG.

 

Aangezien nog niet iedereen in Domburg is aangesloten op het waterleidingnet, zijn die bewoners afhankelijk van regenwater en moeten zij dus water opslaan. Dit water is echter een belangrijke broedplaats voor de Aedes Aegypti muskiet.

 

Het “Tap’ Yu Bari” project heeft als doel voorlichting verschaffen over het Chikungunya-virus en het helpen bestrijden van de broedplaatsen door openstaande waterreservoirs af te dekken en andere waterhoudende voorwerpen op de erven van de bewoners van water te ontdoen.

 

Comentar

Comentar