Het aantal positieve gevallen is met 8 nieuwe gevallen gestegen. Tijdens de vandaag gehouden Covid-19 update  persconferentie hebben de verschillende instanties de nadruk gelegd op het naleven van de maatregelen. 75 procent van de mensen die positief zijn getest, bevinden zich in isolatie. Cleopatra Jessurun, directeur van Volksgezondheid, geeft aan dat deze grote groep geen noemenswaardige symptomen vertonen waardoor ze in isolatie bevinden. Het ander deel, 25 procent, is wel opgenomen.

Publicidade

Jerry Slijngaard, van het nationaal Covid-19 managementteam, benadrukt dat binnen een mum van tijd het aantal is gestegen van 10 naar 90. De meeste besmetting heeft plaatsgevonden doordat personen in contact zijn gekomen met iemand die besmet is. Tijdens de persconferentie is duidelijk gemaakt dat personen die ziek waren gewoon normaal aan het werk zijn gegaan en zo personen hebben besmet.

Slijngaard benadrukt dat er flink wat mensen illegaal zijn gekomen uit andere landen en ze zorgen ervoor dat ze mensen in hun gemeenschappen ziek maakt.  Hij legt verder dat de autoriteiten van die landen weten dat hun mensen Suriname illegaal binnendringen. Hij benadrukt dat er momenteel geen quarantaine ruimte is voor illegalen want die ruimtes moeten ingezet worden voor opvang van personen die positief zijn getest.

Nu worden ruimtes klaargemaakt in KKF waarbij personen in cabines zullen moeten verblijven en zelf voor hun eigen behoeftes gaan moeten zorgen.

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar