Tijdens topontmoeting, welke geleid werd door de vicepresident Ashwin Adhin, over het Covid-19 zijn een aantal beslissingen genomen.

Besloten is geworden dat de preventie zal worden verhoogd en het Ministerie van Volksgezondheid het enige kanaal is dat feitelijke informatie zal verschaffen. Er zal spoedoverleg plaats vinden met alle actoren in Albina. Er zal een beroep worden gedaan op de lokale samenleving om te handelen op basis van feiten en geen vrees. Het verzoek zal worden gedaan om de winkels gewoon open te doen want momenteel zijn winkels gesloten geworden uit vrees voor besmetting met het virus.

Er zal zeer spoedig een gezamenlijke patrouille (Suriname- Frans- Guyana/ Frankrijk) op de Marowijnerivier plaatsvinden om het personenverkeer in de gaten te houden tegen de achtergrond van Covid-19. Ook zullen Suriname en de Ambassade van Frankrijk met een gezamenlijke verklaring uitkomen. Er komt zeer spoedig een Road Block op de Oost-West verbindingsweg van de politie en de militairen, waarbij voorbijgaande personen en verkeer zullen worden gescreend. Dit zal gebeuren in samenwerking met de gezondheidswerkers.

Publicidade

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar