spot_img
spot_img

99,9 procent van mensen weten dat ze Covid-19 kunnen krijgen

Survey gedaan onder Surinamers om na te gaan hoe ze kijken naar Covid-19 vaccin

Atualizado há

- Publicidade -

99,9 procent van de mensen hebben door dat ze Covid-19 kunnen krijgen zegt epidemioloog Ingrid Krishnadath teven wetenschappelijke onderzoeken verbonden aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname (ADEK). Vandaag werden de resultaten van een survey gepresenteerd welke is gedaan als onderdeel van de voorbereiding op de voorlichting voor de vaccinatiecampagne in Suriname. Deze survey is samengesteld om na te gaan hoe men in Suriname staat tegenover het Covid-19- vaccin.

Amar Ramadhin e Ingrid Krishnadath — Foto: Luiz Paulo

Minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin geeft aan dat het ministerie op korte termijn van start zal gaan met het Covid-vaccin. Daartoe worden nu concrete stappen gezet. Volgens de minister is het belangrijk om te weten hoe de Surinamer hierover denkt. De survey was eveneens van belang om na te gaan of de mening verschilt bij de 60-plussers en daarnaast bij gezondheidswerkers in vergelijking tot anderen.

Van de onderzoekspopulatie gaf 26.8 procent te kennen bereid te zijn zich direct te laten vaccineren. Binnen de groep respondenten gaf ook een deel aan dat ze na even wachten zich wel eventueel zouden laten vaccineren. Bij het evalueren waarom men niet zou willen vaccineren, komt naar voren dat men te weinig weet over het vaccin en dat men het idee had dat deze te snel is ontwikkeld, niet geod werkt en ook nog vele ernstige effecten kan hebben.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: