spot_img
spot_img

8.700 leerlingen doen aan VOJ eind examen

Atualizado há

- Publicidade -

De Mulo en LBO-leerlingen het Voortgezet Onderwijs Junioren (VOJ)- niveau zijn van start gegaan met het eindexamen. Meer dan 8.700 examenkandidaten van het Meer Uitgebreid Lager Onderwijs (MULO)-4 en het Lager Beroepsonderwijs (LBO)-4 doen mee aan het eindexamen. Leerlingen van het derde jaar doen ook mee met de examens voor de toelating tot onderwijs op VOS-niveau. Wie slaagt, mag het vierde jaar overslaan en direct doorstromen naar het Havo of VWO.

Het gaat hier om 5.462 MULO-3 studenten die het toelatingsexamen maken. Het eindexamen is van start gegaan op 2 juli en duurt tot en met 11 juli 2019. Hoofd van het Examen Bureau van het ministerie van Onderwijs, wetenschap en Cultuur, Ulrich Rodgers, geeft aan dat het examen een goede start had en tot nu toe vlekkeloos verloopt. De afgelopen jaren is het landelijke slagingspercentage tussen de 45 en 55 procent. Op vrijdag 2 augustus 2019 wordt de examenuitslag bekend gemaakt.

Het VOJ en VOS behoren tot het secundair onderwijs dat is Voortgezet Onderwijs voor Junior, en Voortgezet Onderwijs voor Senioren.

- Publicidade -

Foto: Archief LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: