De BVSS Fernandes- Mc Donald Avondvierdaagse gaat vandaag van start. Voor deze 55e editie hebben ruim 5200 deelnemers zich aangemeld, zegt Purcy Olivieira, voorzitter van BVSS. Met het thema “55 yari w’e waka kba!” zal er door de straten van Suriname gewandeld en gefeest worden. Olivieira zegt dat er geen speciale feestactiviteiten gepland zijn ondanks het een “ bigi yari” is. “ Het feest is op straat wanneer de mensen lopen”.

Naar aanleiding tot de harde regens de laatste tijd zegt Olivieira dat de regen geen spelbreker is voor de AVD. Hij zegt dat het wel vaker voorgekomen is dat men in de stromende regen heeft gewandeld. Ondanks er straten onderwater liepen waren de lopers elke dag present en even enthousiast.

Ook dit jaar beginnen de activiteiten vanaf drie uur s’middags omdat de organisatie ernaar streeft om precies vier uur van start te gaan met de loop. Het streven is verder ook om precies om elf uur s’ avonds af te sluiten met de laatste groep. Dit moet ook de laatste dag zo zijn.

Dat de wandelmars opzich een activiteit is om een gezonde leefstijl te stimuleren haalt niet weg dat het hele gebeuren erom heen op feestelijke wijze aan toe gaat.  Door het ritmisch bewegen van de wandelaars verbranden ze veel meer.

Kritiek vanuit de samenleving dat de AVD voor verkeersopstoppingen zal zorgen wimpelt Olivieira weg. Hij geeft aan dat wandelen ook deelnemen aan het verkeer is. Hij drukt het publiek en de deelnemers op het hart zich netjes te gedragen en om de omgeving schoon te houden.

Foto: archief LPM

Comentar

Comentar