Vijfentwintig van de vijftig Cubaanse artsen zullen te werk gesteld worden in het Binnenland. In verband hiermee bracht een delegatie onder leiding van minister Antoine Elias van Volksgezondheid op donderdag een bezoek aan de bewoners van het dorp Drietabbetje. Dit deed hij samen met minister Andre Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

De bedoeling van het bezoek was om de Granman, Da Bono Velanti en de dorpsgemeenschap op de hoogte te stellen van de artsen die te werk gesteld zullen worden in het gebied. Minister Elias zei tijdens zijn toespraak dat de regering het belangrijk vindt alle Surinamers van goede medische zorg te voorzien.

In zijn toespraak kondigde Misiekaba aan dat Drietabbetje een dependance krijgt van het ministerie van Sociale Zaken, waardoor zaken sneller afgehandeld kunnen worden.

De vergadering van de granmangs drukte de delegatie op het hart dat zij dezelfde voorzieningen wensen als in Paramaribo, omdat het afreizen naar de stad financieel een zware druk op hen legt. Beide ministers hebben toegezegd zich hiervoor te zullen inzetten en de pijnpunten die hun ministerie niet regarderen door te geven aan hun collega ministers. Granman Velanti stelde het bezoek van de delegatie op prijs. Hij is van mening dat communicatie het beste middel op deze aardbodem. Ter afsluiting kregen de vrouwen van het dorp tweetal naaimachines en pangistoffen overhandigd. Hiermee wil de regeringsdelegatie de vrouwen stimuleren te geraken uit de achterstandssituatie door in hun eigen behoefte voorzien.

Verder bestond de delegatie onder andere uit twee assembleeleden Aida Nading en Silvana Alfonsoewa, de directeur van de Medische Zending Herman Ajenti, Districtscommissaris August Bado en Edwin Noordzee, coördinator Cubaanse Missie, op het ministerie van Volksgezondheid.

Foto: NII

Comentar

Comentar