spot_img
spot_img

24 personen krijgen certificaat voor deelname training Carambola-fruitvlieg

Atualizado há

- Publicidade -

24 deelnemers hebben hun certificaat uit handen van de Braziliaanse ambassadeur Laudemar Aguiar en minister Rabin Parmessar van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) gekregen voor het succesvol afronden van de  training “Eradiceren en beheersen van de Carambola-fruitvlieg”.

De training, verzorgd door een Braziliaans team, was onderdeel van een bilaterale overeenkomst tussen Suriname en Brazilië ter bestrijding en uitroeiing van de Carambola-fruitvlieg. Brazilië ondersteunde onder andere middels trainingen verzorgd door zijn technische experts. Het bilaterale project is met deze training ten einde gekomen. Echter, het ministerie heeft om revisie gevraagd, teneinde een vervolgproject tot stand te brengen. De behoefte aan beter Surinaams getrainde technici ter bestrijding van deze desastreuze vlieg is groot en kan vervuld worden door participanten af te vaardigen naar Brazilië voor verdere training.

Ook wil men getraind worden in het werken met biologische bestrijding middels een natuurlijke vijand, een speciale wespensoort. Deze wespen voeden zich met de fruitvliegeitjes en vormen geen bedreiging voor de fruitsector. Om dit tot stand te brengen, moet behalve getraind kader een laboratorium opgezet worden met behulp van Braziliaanse kennis op dit gebied.

Het team van participanten bestaande uit landbouwvoorlichters, assistent-onderzoekers en personeel van de afdeling Plantenbescherming zullen door surveys en voorlichting aan de gemeenschap awareness proberen te brengen, totdat de fruitvliegplaag beheersbaar wordt.

LVV minister ar gaf tijdens de certificaatuitreiking aan bijzonder ingenomen te zijn met de technische ondersteuning en training van de Braziliaanse missie. Kort na zijn aantreden op het ministerie bracht hij een werkbezoek aan Brazilië. Wat hem opviel, waren de topprestaties van dit land op agrarisch gebied, wat op zijn verzoek leidde tot het uitdiepen van de agrarische samenwerking met dit land. Het blijft volgens hem niet bij deze afgesloten training; het is slechts het begin van vele projecten tussen de twee landen, aldus de bewindsman.

Foto: LVV

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: