spot_img
spot_img

160 politie rekruten beëdigd

Minister Amoksi vraagt nieuwbakken politiemannen het werk serieus te nemen

Atualizado há

- Publicidade -

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft nu 160 politieambtenaren bij. Gisteren werden de groep na lang wachten beëdigd na de Elementaire Politie Opleiding te hebben afgerond. De manschappen zijn door de door procureur-generaal, Roy Baidjnath Panday beëdigd geworden. De nieuwbakken wetsdienaren werden bij hun officiële toelating tot het korps toegesproken door minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (JusPol).

Minister Amoksi heeft de nieuwe politieambtenaren enkele aanmerkelijke punten aangereikt; de verplichting om de gemeenschap te dienen, het naleven van de wet in persoonlijke en in professionele zin, het met respect behandelen van aangevers, verdachten en veroordeelden ongeacht hun ras en sociale status, het verbod op het aannemen van giften, het niet doorgeven van vertrouwelijke informatie van onderzoeken, mensen niet te molesteren en het onthouden van het gebruik van overmatig geweld dan wel de macht gebruiken om anderen een voorkeursbehandeling te geven of voor persoonlijk gewin.

De bewindsman benadrukt dat de beëdiging was uitgesteld, omdat de belangen van alle betrokkenen moesten worden meegenomen in de besluitvorming. “Ik wil de belangrijkheid van het Korps Politie Suriname in ons staatsbestel benadrukken. Het hebben van een integer en professioneel korps geeft vertrouwen in de beleving van de rechtsstaat en het beschermen van de mensenrechten,” aldus minister Amoksi.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: