Binnen enkele uren zijn 16 gevallen van Covid-19 bijgekomen wat het aantal landelijk op 44 gevallen brengt waarvan 9 genezen zijn verklaard en een persoon is overleden. Er is sprake van een explosieve groei van het aantal besmette gevallen. In het aantal besmette gevallen bevinden zich kinderen en personen uit het leger. Suriname staat op rood wat Covid-niveau betreft wat betekent dat er sprake is van community spreading.

De explosieve groei van Covid-19 besmettingen baart zorgen gaf president Desiré Bouterse te kennen vandaag tijdens zijn speech. “Op dit moment wordt een explosief groeiend aantal personen positief getest op het virus. Dit baart ons zeer grote zorgen.” Het staatshoofd zegt dat de samenleving zich moet realiseren dat Suriname Covid-19-vrij was. Hij merkt op dat door onmaatschappelijk gedrag de realiteit is dat Covid-19 thans hoogtij viert in Suriname.

Publicidade

“Ondanks dat de grenzen gesloten waren, hebben individuen ons doelbewust, tegen alle regels in, in groot gevaar gebracht. Waarbij wij nu – van de dorpen in het oosten, tot in de stad, en het verre binnenland – te maken hebben met de gevolgen van deze grove onverantwoordelijkheid,” gaaf president Bouterse te kennen.

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar