spot_img
spot_img

Workshop verslavingszorg te PCS

Atualizado há

- Publicidade -

Denise Blinker-Warnert vertegenwoordiger van NGO’s in de Nationale Anti-drugs Raad zij tijdens een presentatie in verband met een tweedaagse workshop dat verslavingszorg in Suriname nog in ontwikkeling is.

Tijdens de training wisselden Nederlandse en Surinaamse organisaties die zich bezig houden met verslavingszorg van kennis en expertise over behandelmethoden uit met elkaar. De training vloeide voort uit een twinningproject tussen Suriname en Nederland.

Twee vertegenwoordigers van de Nederlandse organisatie kwamen voor een tegen bezoek naar Suriname, nadat vertegenwoordigers uit Suriname vorige maand naar Nederland waren geweest.
Blinker- Warnert zegt dat verslavingszorg zich door de jaren heen wel heeft ontwikkeld in Suriname.

- Publicidade -

Bisoenlal Jhingoeri, home manager bij de Stichting Geloof en Nieuw Leven Suriname zegt dat de zorg aangepast moet worden. Protocollen moeten onder andere herschreven worden. Ook de residentiële zorg moet veranderd worden. Dit zal maken dat de doelgroep op lokatoe begeleid kan worden.

Dit twinningproject zal ervoor zorgen dat zoveel mogelijl mensen geholpen worden. Hetzij drugsverslaafden als ook gokverslaafden.

De workshop wordt donderdag afgesloten met een praktijk bijeenkomst bij het behandel centrum van de Stichting Geloof en Nieuw Leven.

Foto: Archief LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: