spot_img
spot_img

Voortzetting Safe City project gaat onverkort door

Atualizado há

- Publicidade -

De voortzetting van het Safe City project gaat onverkort door. Diverse meldingen die via het Command Center binnen het justitiële en het politionele zijn binnengekomen, hebben geleid tot het succesvol oplossen van misdaden liet President Desi Bouterse weten tijdens de begrotingsbehandeling.

De regering zal, met het oog op de leefbaarheid, het leefklimaat, de sociale zekerheid en de sociale bescherming van de samenleving, het beleid zodanig bijstellen dat de veiligheid naar een aanvaardbaar niveau wordt gebracht. Bouterse geeft aan dat  het veiligheidsgevoel van de burger over het algemeen stabiel is gebleven. De regering blijft desondanks zich samen met de bevolking beijveren om dit veiligheidsgevoel steeds groter te doen worden. Vandaar de voortzetting van het Safe City project die  onverkort verder doorgaat.

- Publicidade -

De regering heeft er ook voor gekozen om fors te investeren in de aankoop van meer materieel, waaronder voertuigen en ander rollend materieel. De politie is derhalve nog meer in staat de surveillance op te voeren om het veiligheidsgevoel bij burgers te vergroten en om correctief en reactief op te treden bij wetoverschrijdende handelingen. De regering heeft volgens de staatshoofd ook geïnvesteerd in Human capital.

De politionele en veiligheidsdiensten verzetten dagelijks veel en moeilijk werk om de veiligheid onder alle omstandigheden in stand te houden geeft de president aan.  Hij steekt deze operationele diensten een hart onder de riem en maakt duidelijk de volste vertrouwen in hen te hebben. Daarbij kunnen zij op de nodige ondersteuning van de regering rekenen.

Met het Safe City project wil de regering het veiligheidsgevoel van de burgers in Suriname vergroten. In totaal zijn er driehonderd camera’s op honderd locaties geplaatst in Paramaribo. De camera’s versturen beelden naar het Command Center dat op het terrein van Telesur te Santo Boma in het district Wanica is gevestigd. Vanuit deze locatie worden de beelden gemonitord. Telesur heeft 1 Gigabyte data ter beschikking gesteld voor het versturen van beelden naar de basislocatie. De komst van het Safe City-project moet fungeren als  een tool voor de politie die niet overal tegelijkertijd kan zijn.

Foto: Archief LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: