spot_img
spot_img

Vicepresident Ashwin Adhin beëdigd leden van het Medisch Tuchtcollege

Atualizado há

- Publicidade -

Vicepresident Ashwin Adhin heeft gisteren in het presidentieels paleis namens de president van Suriname acht leden van het Medisch Tuchtcollege beëdigd. Zij zullen voor een termijn van 3 jaar zitting hebben.

Bij zeven van de acht leden gaat het om een herbenoeming. Wilfred Balraadjsing is nieuw in het college toegevoegd. Anandkoemar Charan is voor een derde termijn zitting benoemd als voorzitter van het college.

Suriname beschikt al vanaf 1937 over een Medisch Tuchtcollege. Dit college heeft als taak de kwaliteit van de gezondheidszorg te waarborgen, maar ook klachten uit de gemeenschap te behandelen en onderzoeken. Klachten zoals problemen tussen patiënten en medici op te lossen.

- Publicidade -

Volgens minister Antoine Elias, minister van Volksgezondheid is het hebben van zo een tuchtcollege van groot belang. De voorzitter van het Medisch Tuchtcollege, Charan, zegt dat tijdens zijn vorige zittingsperiode 17 klachten behandeld zijn. Er waren 7 uitspraken, 7 klachten zijn na behandeling ingetrokken en 3 klachten waren niet van dien aard dat het college moest inspringen.

Het Medisch Tuchtcollege heeft als voorzitter Anandkoemar Charan en zijn plaatsvervanger is Suzanna Chu. Walther Tjoen-San, Annemarie Bueno de Mequita en Fauzia Henar- Karamat Ali zijn leden. Dharma Ramautar – Gangaram Panday en Wilfred Balraadjsing zijn plaatsvervangende leden. Monique van Genderen – Relyveld zal door de voorzitter van het tuchtcollege als secretaris worden benoemd.

Foto: LPM NEWS

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: