spot_img
spot_img

Suriname levert fors bijdrage aan bestrijding drugscriminaliteit

Atualizado há

- Publicidade -

Ten aanzien van de grensoverschrijdende criminaliteit, met name over de drugscriminaliteit gaf president Desi Bouterse in De Nationale Assemblée te kennen dat Suriname als land fors bijdragen aan de bestrijding ervan. Om redenen van veiligheid kan de regering niet altijd mededelingen hierover publiekelijk doen.

Hij geeft aan dat vaak genoeg vangsten in het buitenland mede gerealiseerd zijn geworden door gedegen intelligence werk van staatsdiensten. Met de beperkte middelen die Suriname heeft, levert die toch een goede bijdrage aan de internationale drugsbestrijding. De regering verwelkomt in dat verband dan ook de conferentie van de CELAC die deze maand in Suriname wordt gehouden.

Vanaf 1 juli 2017 tot en met 1 juli 2018, fungeerde Suriname namens de Community of Latin American and Caribbean Countries (CELAC) als Co-President van het Coordinatie en samenwerkingsmechanisme op het gebied van grensoverschrijdende drugs gerelateerde criminaliteit tussen EU-CELAC regio en de Europese Unie. Suriname is vanwege haar goede prestatie als co-chair gevraagd om de 21 ste EU-CELAC (high-Level) en COPOLAD meeting vanaf 17 tot 21 juni 2019 te hosten in Paramaribo.

- Publicidade -

Met alle andere participerende landen zal van gedachte worden gewisseld, welke stappen te ondernemen ter bestrijding en indamming van de drugsproblematiek. Wanneer het op drugsbestrijding komt heeft Suriname al goede samenwerking met onder andere de Drug Enforcement Administration (DEA), de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) en Inter-American Drug Abuse Control Commission (Cicad).

Foto: Archief LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: