spot_img
spot_img

Sport- en Jeugdzaken zet kunstgrasvelden op

Atualizado há

- Publicidade -

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is drukdoende kunstgrasvelden landelijk op te zetten.

Op dit moment zijn de werkzaamheden van de aanleg van kunstgrasvelden te Lelydorp en op het Willebrod Axwijk Sportcomplex (SOSIS) gaande. Het aanleggen van deze kunstgrasvelden is in het verlengde van het werk dat het ministerie al sinds vorig jaar gestart is.

Naar aanleiding van voetbal, sociale en maatschappelijke begeleiding van jongeren in de buurten die gebruik maken van de kunstvelden, zullen er mensen getraind worden tot “world coaches” door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Deze world coaches zullen vanaf de oplevering en in gebruikname van de kunstvelden verantwoordelijk zijn voor de voetbal, sociale en maatschappelijke begeleiding van jongeren uit het gebied.

- Publicidade -

De kunstgrasvelden worden gefinancierd door het ministerie van Sport en Jeugdzaken en de Sportontwikkelingsfonds.

Het ministerie is momenteel ook bezig met de voorbereidingen voor een 4e moderne en veilige speeltuin te Richelieu in het district Commewijne. Met de speeltoestellen levert de regering in samenwerking met het ministerie op een speelse wijze een bijdrage aan de ontwikkeling van het kind. Met deze ontwikkelingen worden jongeren gestimuleerd om meer te gaan bewegen.

Foto: Facebook/Ministerie van Sport- en Jeugdzaken

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: